(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Weer greep uit kassa

bij supermarkt in Groesbeek

GROESBEEK – Woensdagavond 3 oktober heeft opnieuw een vrouwelijke dader een greep in de kassa gedaan van een supermarkt in het centrum van Groesbeek. Ditmaal was de Albert Heijnsupermarkt in winkelcentrum Bellevue het doelwit.

Een vrouw kwam de supermarkt binnenlopen op het moment dat de caissière aan het afrekenen was. De vrouw voorzien van een doek of capuchon over haar hoofd zag kans om binnen enkele seconden een greep in de kassa te doen en ging er hard lopend vandoor richting Kruitvat aan de Dorpsstraat. De jeugdige caissière was danig van streek door het gebeuren; zij is opgevangen door de bedrijfsleiding en personeel. Ook de klanten die het zagen gebeuren waren met stomheid geslagen. De gealarmeerde politie is ter plaatse geweest, maar heeft de dader niet meer kunnen achterhalen. De camera beelden – waar de dader op moet staan – zal voor onderzoek aan de politie worden overhandigd. Op dit moment is niet bekend hoeveel geld er uit de kassa gegrist is.

Zondagavond 23 september heeft zich eenzelfde voorgeval zich voorgedaan in de Jan Linders-supermarkt aan de Spoorlaan in Groesbeek. Daar heeft ook een vrouw een greep in de kassa gedaan en is er naar verluidt met rond de 200 euro vandoor gegaan. De bedrijfsleiding van Jan Linders kon echter pas donderdag 27 september aangifte doen in Malden (niet in Groesbeek). Ook zijn er duidelijke camerabeelden overhandigd. Tot op heden heeft de bedrijfsleiding van Jan Linders nog helemaal niets van de politie gehoord. Mogelijk gaat het hier om dezelfde dader.