Eerste zege Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Groesbeeks Glorie speelde op zondag 7 oktober tegen RED-RAG/Tachos in Waalwijk. Groesbeek begon de wedstrijd sterk. Verdedigend was er geen ruimte voor de dames uit Waalwijk en aanvallend was het spel variƫrend en dreigend.

Groesbeeks Glorie oefende veel druk uit op de verdediging van Tachos waardoor er vanaf allerlei posities gescoord werd. Na 10 minuten spelen was de stand 2-5. De Groesbeekse dames konden deze voorsprong echter niet vasthouden en kenden een slordige fase waar Tachos gretig gebruik van maakte. De dames uit Waalwijk maakten de opgelopen achterstand goed. De resterende minuten van de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Alba Folguiras Gonzalez scoorde net voor rust het 8e doelpunt voor Groesbeeks Glorie, waardoor zij met een kleine voorsprong ging rusten: 7-8. Direct na rust kende Groesbeeks Glorie wederom een sterkte fase. Maud de Bruin wist drie maal haar tegenstander te passeren en de open kans te verzilveren. De voorsprong werd uitgebouwd naar 9-14. Maar ook nu verslapte de Groesbeekse selectie en liet Tachos terugkomen tot een stand van 12-14. Desalniettemin bleef deze kleine voorspong behouden.

De wedstrijd kende een spannende slotfase. Bij een stand van 16-17 met nog een minuut op de klok ging Tachos nog eenmaal in de aanval. Eva Baars kon een slordig gespeelde bal onderscheppen en de aanval overnemen. Zij werd echter dusdanig gehinderd dat de scheidsrechter genoodzaakt was een rode kaart en een strafworp toe te kennen aan Groesbeeks Glorie. Manon van Sas benutte deze strafworp waardoor de winst veilig gesteld werd. De wedstrijd eindigde in een stand van 16-18.