Projectkoor

Heilig Landstichting Allerzielenconcert

HEILIG LANDSTICHTING - Het is inmiddels bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden: Allerzielen en de bijzondere con­certen van het Projectkoor Heilig Landstichting.

Na een gelegenheidsconcert in 2001 ontstond het idee om op projectbasis regelmatig een koor van amateurzangers samen te stellen dat concerten geeft rondom het the­ma geden­ken en herdenken van dierbare overledenen. Onder de professionele en vooral bezielende leiding van Sophia Brink is het mo­ge­lijk gebleken om het publiek volop te laten genieten van een verhalend programma dat, dankzij een bovengemiddeld muzikaal niveau en een doorleefde uit­voerings­wijze door meer dan negentig zangers, ieder jaar weer velen weet te raken. Dat is wat we als koor willen en kunnen doen: ons gedeelde verdriet uitzingen, met elkaar, voor elkaar. Omdat we zingend zoveel meer kunnen zeggen en geven dan in woorden alleen.

Namasté, dankbaar voor hen die zijn heengegaan. Het project van dit jaar, 'Song of Gratitude', gaan we niet alleen op zoek naar troost en hoop, maar ervaren we al zingend dankbaarheid en res­pect voor al wat onze dierbare overledenen voor ons hebben betekend. Dankbaarheid voor hun lief­de, zorg en warmte, hun hoop, rust en vertrouwen, hun wijs­heid en inzicht.

De koormuziek is zorgvuldig gekozen bij het allerzielenthema en is afkomstig uit zowel religieuze als wereldlijke tradities. Het concert is zaterdag 3 november in de Corneliuskerk in Beuningen, 15.00 uur; in de Sint-Elisabethkerk in Grave om 20.00 uur; op zondag 4 november in de Cenakelkerk in Heilig Landstichting, 15.00 uur. De deuren gaan een half uur voor aanvang open. Het projectkoor wordt op orgel begeleid door Tommy van Doorn. Het geheel staat onder leiding van Sophia Brink. De toegang is gratis evenals het programmaboekje. Na afloop van het concert wordt een bijdrage bijzonder op prijs gesteld.