(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Kees en Ans al 62 jaar bij elkaar

GROESBEEK – Het is nu 62 jaar geleden dat Kees van Klaveren (85) viel voor de grote ogen van Ans Gruntjes (83) tijdens de dansles bij Wies Scholten in Deventer.

Eigenlijk zat er een andere Deventenaar achter Ans aan, maar toen Ans een tango danste met Kees sloeg ook bij haar de vonk over. Na twee jaar verkering te hebben gehad, ging het stel voor de wet trouwen, omdat zij anders geen woning kregen (dat was toentertijd). Op 9 oktober 1958 zijn ze voor de wet getrouwd. Toen was kees werkzaam als assistent-bedrijfsleider bij Burgers Rijwielenfabriek in Deventer, waar Kees zes jaar lang gewerkt heeft totdat het bedrijf failliet ging.

Kees kreeg daarna een leidinggevende baan bij de Sociale Werkvoorziening in Nijmegen, waar ook Groesbeek onder viel. Toentertijd heeft hij mede vakantieweken georganiseerd en komen nog steeds voor een kerstdis bij elkaar met oud-collega's. Kees en Ans gingen wonen aan de Hoflaan, waar ze nu al 47 jaar wonen. Daar hebben ze nooit spijt van gehad, al was het voor Ans wel even wennen in het begin. Ze is door de buren geweldig opgevangen. Ans heeft liefst 24 jaar gewerkt bij peuterspeelzaal Tum Tum, waar ze in het begin de administratie heeft verzorgd en later leidster was. Daarna heeft Ans ruim 20 jaar vrijwilligerswerk bij Dekkerswald gedaan.

Als hobby hadden beiden wandelen, ze hebben samen zeven maal de Vierdaagse gelopen, waarna Kees er nog 23 maal achteraan gedaan heeft. Het vorig jaar is Kees helaas uitgevallen en is er nu mee gestopt. Ans houdt van fietsen en zingen in het smartlappenkoor in Molenhoek onder leiding van Mariëlle Poelen.

Kees en Ans kregen twee zoons en hebben vijf kleinkinderen. Burgemeester Slinkman heeft het diamanten paar persoonlijk gefeliciteerd, hetgeen vergezeld ging van een bloementaart en de ingelijste trouwactie uit Deventer. Ook Koning Willem Alexander en Koningin Maxima hebben een felicitatie gestuurd.