DuurzaamheidsCafé Berg en Dal: aftrap van Duurzame Dorpentoer

BEEK - Op 31 oktober geeft de burgemeester het startschot voor de Duurzame Dorpentoer. DuurzaamheidsCafé Berg en Dal gaat op toer en start in Beek.

'Volgend jaar op 13 februari doen we Kekerdom aan, op 22 mei Berg en Dal, op 18 september zijn we in Groesbeek en op 13 november in Millingen. Voor 2020 zijn de data nog niet vastgesteld, maar meld je dorp aan en we komen!

De Dorpentoer heeft als doel om inwoners te inspireren meer duurzaam te gaan leven, wonen en werken. Wat kan ik zelf doen en wat kunnen we samen? Burgemeester Mark Slinkman opent de Dorpentoer. Wíj hebben hem al leren kennen als een bevlogen aanvoerder voor het werken aan Duurzaamheid. Hij zit vol verhalen over wat er in Berg en Dal al gebeurt, hoe de gemeente soms een handje kan helpen en welke ideeën nog op enthousiaste mensen wachten om ze op te pakken. Je krijgt ruim de gelegenheid om met hem in gesprek te gaan of je vragen te stellen.

Na de burgemeester hebben we vanuit vijf verschillende dorpen een korte presentatie van interessante duurzaamheidsprojecten, die zo maar een goed idee kunnen opleveren voor je eigen buurt of dorp. Daarna gaan deelnemers met elkaar in gesprek over ideeën en plannetjes om samen aan te pakken.

Wij hopen je op woensdag 31 oktober te ontmoeten in het Kulturhus in Beek. De inloop is om 19.30 uur en we starten om 20.00 uur met het programma. Entree en koffie/thee zijn gratis. Heb je zelf een mooi idee of project of wil je helpen om de Dorpentoer tot een succes te maken, laat het weten via samenduurzaambergendal@gmail.com en wij nemen contact op."