(foto: Gerard van der Pluijm)
(foto: Gerard van der Pluijm)

Geslaagde najaarsdagtocht door KBO Beek

BEEK - Donderdag 18 oktober vertrokken we van KBO Beek met vervoersbedrijf Leenders om 10.45 uur vanaf de halte Kulturhus aan de Baron van Voorst tot Voortsstraat naar ons lunchadres in Reuver waar een heerlijke lunch voor klaar stond, een heerlijk gebakken eitje, kroket, huzarensalade en enkele kopjes koffie of thee.


Met een goed gevulde maag reden we verder naar Kerkrade, waar we een bezoek brachten aan de Abdij Rolduc, een Abdij met een rijke historie van meer dan 900 jaar, die op de lijst van de Unesco staat. We bezochten de Abdijkerk, de Crypte, de Bisschopszaal en de Rococobibliotheek. We hoorden van de eerste Hertogen van Limburg, waar de eerste steenkool werd ontgonnen en natuurlijk van de stichter Ailbertus en de Augustijner Koorheren. Een bijzondere rondgang waar tijdens de koffie/thee, of abdij biertje met natuurlijk Limburgse vlaai nog werd over nagepraat wat in de bus naar ons eigen Beek door ging.

Velen hadden zich ook aangemeld voor het voortreffelijke driegangenmenu bij hotel 't Spijker, waar een geweldige KBO Beekdag ten einde ging. "Ook u kunt dit meemaken. Voor 20 euro per kalender jaar bent u lid van de seniorenvereniging van Beek, de KBO", aldus GĂ©rard Tesser, voorzitter KBO Beek.