(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

De Mansberg: griezeligste straat van Groesbeek

GROESBEEK – De Groesbeekse straat De Mansberg was vrijdagavond de griezeligste straat van Groesbeek. Voor de vierde maal werd Halloween op een grootse wijze gevierd in De Mansberg.

"Halloween is eigenlijk op 31 oktober, maar omdat het een kinderfeest is doen wij het al jaren op vrijdagavond, dan zijn de kinderen zaterdags vrij van school", aldus John Egbers .Vrijdagavond om 19.00 uur werd het Halloween feest geopend door de organisatie John en Brigitte Egbers en Linda Kivits. In een tentje werden vooral de naar schatting tegen de honderd kinderen – waarvan enkelen zelfs uit Duitsland – welkom geheten. Toen De Mansberg verduisterd was, mochten de kinderen – veelal verkleed – langs de deuren aanbellen waar het versierd was. Soms op het griezelige af, aanbellen en daarbij roepen 'Trick or Treat' (plagerijtje of een versnapering) en in alle gevallen werd het een versnapering.

Nadat de kinderen de hele straat gehad hadden, werd er een feestje gevierd met een hapje en een drankje. Nadat de kinderen rond 22.00 uur naar bed gingen werd er door de ouders nog wat na geborreld.