(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Zo blijven de ouderen

in Ooij en omstreken vitaal

OOIJ – Elke woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur zijn er zo'n 16 tot 20 ouderen te vinden in en rondom de beweegtuin achter dorpshuis De Sprong in Ooij.

Ditmaal kregen de ouderen visite van groep 5 en 6 van basisschool Op Weg van Juf Esther. Op school was een project gaande over 'respect voor ouderen', zoals beleefd zijn en harder tegen de ouderen praten. Daar past het bewegen met ouderen bijzonder goed bij, laat een van de ouders weten.

De groep van 26 kinderen werd opgesplitst; de ene helft ging het eerste half uur buiten bewegen en de andere helft ging het eerste half uur spelletjes doen. Het is een succes, liet Odra Buys weten. Samen met Arno, Agnes en Ria Barber hebben ze het beweeguurtje op touw gezet. Zo werd er een rondje rond het meertje gewandeld, diverse behendigheidspelen afgehandeld en evenwichtsoefeningen afgewerkt. "We beginnen met een warming-up en sluiten af met cooling-down en dan is er koffie in De Sprong. Als het heel hard regent beginnen we met koffie maar dat komt niet zoveel voor", aldus Odra.