Nipte zege

Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Groesbeeks Glorie speelde op zaterdag 27 oktober een thuiswedstrijd tegen de dames van de Flyers uit Wijchen. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, beide teams waren aan elkaar gewaagd en kwamen om-en-om tot scoren.

De aanval van Groesbeeks Glorie was dreigend en productief, maar door verdedigende fouten konden de dames van de Flyers bij blijven. Na ongeveer 15 minuten kon Groesbeeks Glorie een klein gaatje slaan en een verschil van drie doelpunten afdwingen. Eva Baars kwam door miscommunicatie tussen twee Wijchense dames vogelvrij op de cirkel een scoorde fraai de 8-5. De Groesbeekse formatie wist niet verder weg te lopen, maar behield de voorsprong de resterende eerste helft.

De ruststand was 12-8 door een afstandsschot van Fleur Boonen in de laatste seconde voor rust. De Flyers domineerde de eerste minuten van de tweede helft en scoorde twee maal. Dit schudde Groesbeeks Glorie wakker en opnieuw werd de stand uitgebouwd naar een verschil van vier doelpunten: 14-10. Na ongeveer 20 minuten stagneerden de Groesbeeks dames volledig. De aanval was onrustig en er werden veel technische fouten gemaakt. Hiervan profiteerde de Flyers met de snelle tegenaanval en wist hierdoor het gat te dichten tot 19-19.

Groesbeeks Glorie kon zich niet herstellen maar bleef vechten voor een overwinning. Met nog enkele seconden op de klok kreeg Groesbeeks Glorie nog een laatste vrije worp. Manon van Sas schoot deze strak in de kruising en stelde hiermee de winst veilig. Een verdiende maar moeizame overwinning van 20-19. De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 3 november om 19:15 uur in Best tegen Aristos.