(foto: Arrianne Kersten)
(foto: Arrianne Kersten)

Halloweenfeest bij Switch

MILLINGEN - Zaterdag 27 oktober was er de engste en griezeligste training van het jaar: Halloweentraining. Echter om 9.00 uur stonden de vampiers, heksen, skeletten en heksen nog buiten in de kou. De deur van de sporthal wilde niet open...

Na wat heen en weer gebel, kon Mieke de sleutel op halen. Toen snel naar binnen en alles klaarzetten en versieren. Om 9.30 uur konden we dan toch beginnen met de training. Eerst met z’n allen een mooie groepsfoto maken, de papa’s en mama’s waren ‘s ochtend al druk in de weer geweest om hun zoon of dochter zo mooi en eng mogelijk te schminken.

De kinderen werden verdeeld in twee groepen, niveau 1 - 3 en 4 - 6. Els had aan de ene kant van de hal een circuitje uitgezet met blindvolleybal, pass-oefening, serveeroefening met hoepels en een wedstrijdje spelen tegen Hanneke.

Aan de andere kant van de hal werd er een groot spel gedaan, soort van slagbal maar dan met volleybal elementen. De bedoeling was dat er telkens een kind van het slagteam de bal met een opslag in het veld speelde en dan via de allerlei obstakels proberen het volgende honk te bereiken voor het veldteam de bal in de dunk had gespeeld. Had de speler het thuishonk bereikt, dan had hij een punt verdiend voor zijn team! Het veldteam probeerde door een goed gespeelde vanggooi zo snel mogelijk de bal naar de dunker te krijgen om een speler uit te gooien.

Aan het einde werd de mooiste/griezeligste mini van de dag uitgekozen. Bij de oudste kinderen werd Demi uitgeroepen tot Griezeligste van de Dag en bij de jongste jeugd werd Fien gekozen.