Jo Coerwinkel en Carolien Gipman tijdens de Klik & Tik cursus in Bibliotheek Beek-Ubbergen. (foto: Susan Bink)
Jo Coerwinkel en Carolien Gipman tijdens de Klik & Tik cursus in Bibliotheek Beek-Ubbergen. (foto: Susan Bink)

Samen leren is wel zo gezellig

BEEK-UBBERGEN - De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in verschillende vestigingen in de gemeente Berg en Dal wekelijks ‘Klik & Tik’ cursussen. Tijdens deze gratis cursus leer je de basis die je nodig hebt om met een computer te kunnen omgaan. Jo Coerwinkel werkt als vrijwilliger bij de Klik & Tik cursus in Bibliotheek Beek-Ubbergen. “Als begeleider blijft het ontzettend leuk om deze mensen achter de computer te zien groeien.”

Jo Coerwinkel was tot april 2018 raadslid voor GroenLinks in de gemeenteraad van Berg & Dal en werkt sinds vier jaar als vrijwilliger bij de Klik & Tik-cursussen. “De deelnemers vinden het heel leuk om te ontdekken dat zij óók met de computer overweg kunnen. Bovendien vinden ze het prettig om andere mensen te ontmoeten en elkaars ervaringen te delen.”

Corry Van Doorn (81) heeft vandaag geleerd hoe ze moet knippen en plakken. Dat blijkt nog best moeilijk. “Maar we worden hier heel goed geholpen. Ik kan inmiddels al wel informatie opzoeken via internet”, vertelt ze trots. Carolien Gipman (79) vindt de Engelse termen op haar iPad nog lastig. “Ik begrijp pas tijdens de cursus wat het betekent.”

Volgens Jo Coerwinkel heeft de bibliotheek een belangrijke functie als het gaat om de brede educatie van mensen. “Niet alleen met digitale trainingen, maar ook met een aanbod voor bijvoorbeeld laaggeletterden. Zodat mensen beter mee kunnen doen in de maatschappij.”

In januari 2019 beginnen er weer nieuwe Klik & Tik cursussen. Meer informatie staat op https://www.obgz.nl/digitaalvaardig.