(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Mariagrotje officieel opengesteld voor het publiek

GROESBEEK – Mede dankzij diverse vrijwilligers is het Mariagrotje in de tuin van Mariëndaal in ere hersteld. Zaterdagmiddag was het zover dat het Mariagrotje officieel voor het publiek werd opengesteld.

De vrijwilligers werden bedankt door Kirsten Kuipers van de werkgroep voor de vele vrije uren die zijn in de restauratie van het Mariagrotje gestoken hebben. Aan Ben Peters en Lin Giebels was het de eer om het lint door te knippen, waarna pastor Jan van Gestel als eerste een kaarsje aanstak in het Mariagrotje, waarmee het grotje officieel was geopend voor het publiek.

Het sierhekwerk voor de afsluiting van het Mariagrotje 's avonds en 's nachts is momenteel nog bij smederij Kerkhoff, maar zal zo spoedig mogelijk geplaatst gaan worden. In mei zal het Mariagrotje ingewijd worden en formeel worden geopend. Het kerkkoor De Horst-Sion – Breedeweg heeft zaterdagmiddag spontaan aangeboden tijdens de inwijding te komen zingen. De buurt die erg begaan is met het gerestaureerde Mariagrotje zal een oogje in het zeil gaan houden.