Switch dames pakt volle mep aan punten!

MILLINGEN - Zaterdag 27 oktober stond de wedstrijd tegen Pegasus dames 3 op het programma. We begonnen 20 minuten later dan de geplande tijd aan onze derde wedstrijd van het seizoen.

Het ging gelijk op aan het begin van die eerste set. De passing was zeer stabiel en onze middenmensen, Josephine en Dirkje, konden vaak aangespeeld worden. Zij scoorden dan ook regelmatig met hun aanval. Mede dankzij een goede serviceserie van Patricia liepen we uit naar een comfortabele voorsprong van acht punten. Die gaven we niet meer weg en met twee goede services van Sadé stond er vrij rap 18-25 op het scorebord.

In de tweede set gingen we door. De servicedruk bleef hoog, vooral Niké en Patricia waren daarin van groot belang. We toonden veel inzet en gingen voor iedere bal. In het achterveld zorgden Adriënne en Ruth voor het schoonhouden van de vloer en aan het net scoorden Josephine en Dirkje de nodige punten. Wij waren duidelijk de betere en slimmere ploeg, de set werd gewonnen met 19-25.

Ook de derde set ging goed en verliep niet heel anders dan de tweede set. Er werd gestreden, er werden mooie, minder mooie, geweldige en vreemde punten gemaakt. Maar alle beetjes helpen, dus ook nu werd de set in ons voordeel beslist, 18-25.

In de vierde set maakten we het onszelf een beetje moeilijk. Alhoewel Margriet en Sannah het goed oppakten, speelden we iets minder en gaven we Pegasus de kans om meer punten te maken. Na een time-out ging het ineens weer beter. Met een goede klap van Margriet, een ace van Niké en een tikballetje van Adriënne, pakten we toch de set en de volle mep aan vijf punten, 23-25.