Special effects met een green screen, (foto: Marcel Krijgsman)
Special effects met een green screen, (foto: Marcel Krijgsman)

Digitale workshops voor kinderen in de bibliotheek

BEEK/GROESBEEK - Ben jij nieuwsgierig en wil je op ontdekkingstocht in de digitale wereld? Kom dan samen met andere kinderen (8-13 jaar) experimenteren in de Digi Playground van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Je kunt op 16 november aan de slag met stop motion in Bibliotheek Beek-Ubbergen. Op 30 november staat er in Bibliotheek Groesbeek een green screen klaar om special effects mee te filmen.

Wel eens van stop motion gehoord? Dit is een filmpje gemaakt van foto’s die je snel achter elkaar afspeelt. In de workshop op 16 november in de Bibliotheek Beek-Ubbergen leer je tussen 15.30 en 17.30 hoe je zelf een animatie kunt maken. Je heb je eigen smartphone of tablet nodig, de gratis app ‘Stop Motion Studio’ en verder vooral veel fantasie!

Voor een green screen kun je jezelf filmen met allerlei special effects. Ga bijvoorbeeld op de foto met jouw held of op je favoriete vakantiebestemming. In de Bibliotheek Groesbeek kun je op 30 november tussen 15.30 en 17.00 uur ontdekken hoe zo’n green screen werkt en wat je er allemaal mee kunt doen.

Wil je graag experimenteren in de Digi Playground van de bibliotheek? Meld je dan vooraf aan in de vestiging waar de workshop plaatsvindt. Alle workshops zijn gratis. Een overzicht van alle Digi Playground activiteiten in de Bibliotheek Gelderland Zuid kun je vinden op www.obgz.nl/digiplayground.