Combattimento. (foto: Annelies Janssen)
Combattimento. (foto: Annelies Janssen)

Frizzante: bruisende barok uit Italië

BEEK - Zaterdag 17 november treedt ensemble Combattimento op in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek. Op het programma staan werken van Albicastro, Brescianello, Dall’Abaco, Durante, A. en D. Scarlatti en Vivaldi.

Een programma vol bruisende Italiaanse barokmuziek in een mooie mix van bekende en onbekende werken. Niet alleen Vivaldi, ook Francesco Durante schreef over de vier jaargetijden, maar dan voor klavecimbel solo: Le Quattro Stagioni del Anno. Combattimento-lid Pieter Dirksen maakte van dit werk een spannende reconstructie voor strijkers. Grootmeester Antonio Vivaldi mag natuurlijk niet ontbreken: van hem klinkt een spetterend vioolconcert plus een fraai hoboconcert. De Venetiaan Giuseppe Brescianello is minder bekend, maar zijn muziek is zeker zo boeiend, evenals het werk van de uit Verona afkomstige Evaristo Dall’Abaco. Wat dacht u van een glaasje Prosecco in de pauze?

Combattimento is de voortzetting van het vroegere Combattimento Consort Amsterdam. Bekende en onbekende werken uit de zeventiende en achttiende eeuw vormen de kern van het repertoire, met nadruk op de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan opgebouwde kennis en ervaring met zich mee. Samen vormen ze een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt en blijft werken aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust.

Aanvang 20:15 uur, toegang 23,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Postkoets in Beek (alleen contant), Boekhandel Roelants in Nijmegen en via www.concertseriebeek.nl.