Vogeltentoonstelling bij

De Gekleurde Zanger Groesbeek

GROESBEEK – De Groesbeekse vogelvereniging De Gekleurde Zanger houdt op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in Voorzieningenhart Op De Heuvel aan de Ericastraat 39 in Groesbeek.

Pastor van Gestel zal op vrijdagavond 23 november de vogeltentoonstelling rond 19.30 uur officieel openen waarna hij de prijzen zal uitreiken in het bijzijn van de districtsvoorzitter de heer Teloosen. Op deze avond zullen er ook twee jubilarissen worden gehuldigd: Frans Wijers die de vereniging liefst 60 jaar trouw is gebleven en Jos Janssen die er 25 jaar op heeft zitten.
Het is de tentoonstellingscommissie ook nu weer gelukt om een mooie verzameling van vele verschillende en bijzondere vogels te showen. De vele tentoongestelde vogels zijn van zowel de eigen leden van De Gekleurde Zanger als van inzenders van collega-vogelverenigingen en laten daarbij zien wat er allemaal leeft onder de vogelliefhebbers.

De jongeren vinden in de regel vogels wel mooi maar zij besteden tegenwoordig liever hun tijd aan andere dingen. De kinderen van basisschool Op De Heuvel dragen bij aan de tentoonstelling door het kleuren van kleurplaten waarmee de tentoonstelling zal worden opgesierd. Kapelaan Franken zal vrijdagmorgen bij de prijsuitreiking aanwezig zijn voor de groepen 1, 2 en 3. Daarna gaan de kinderen samen met de kapelaan – in groepjes – de vogels bewonderen. De openingstijden van de tentoonstelling is vrijdag van 19.30 tot 21.30, zaterdag 10.30 tot 17.00 en zondag van 10.30 tot 14.30 uur.