(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Overvallers Jumbo jagen klant

en personeel stuipen op het lijf

GROESBEEK – Vrijdagavond 9 november hebben net voor sluitingstijd vijf gemaskerde overvallers een overval gepleegd op de Jumbo-supermarkt aan De Meent 1 in Groesbeek.

Op het moment dat de overvallers de supermarkt binnen kwamen was er één klant in de winkel. De overvallers waren gewapend met hakbijlen en een mes en wisten in een kort tijdsbestek een fors geldbedrag buit te maken. De gealarmeerde politie heeft direct een groot gedeelte rondom de supermarkt met linten afgezet waarna de technische recherche in en om de supermarkt een onderzoek heeft ingesteld. De politie heeft de omgeving afgezocht naar de overvallers maar tot nog toe zonder resultaat.

De Jumbo-organisatie heeft direct slachtofferhulp ingeschakeld voor de aanwezige klant alsmede voor het aanwezige personeel. Zaterdagmorgen is het personeel voordat de supermarkt open ging eerst geïnformeerd over hetgeen zich de avond ervoor in de supermarkt had afgespeeld. De klanten hadden zaterdag te doen met het personeel en er hing een geheel andere sfeer als normaliter het geval is in de Jumbo-supermarkt. Enkele klanten vroegen zich af waar dat allemaal heen moet; eerst was het de Jan Linders-supermarkt waar een greep in de kassa werd gedaan en later AH in winkelcentrum Bellevue en nu Jumbo. In alle gevallen gebeurde het net voor sluitingstijd. Nu al zijn er mensen die op dat tijdstip geen boodschappen meer durven doen 's avonds. Het komt nog zover dat er in iedere winkel beveiligers aanwezig moeten zijn.