(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen) Foto: Bert Roodbeen

Bedrijventerrein De Bouwkamp vol

OOIJ – Na twintig jaar is het bedrijventerrein De Bouwkamp in Ooij helemaal vol. Donderdagmorgen werden de laatste twee bouwkavels symbolisch overhandigd aan Jaap Sterk en Frank Verweij door wethouder Irma van de Scheur.

De wethouder had speciaal een taart meegebracht met de tekst 'Bedrijvig Berg en Dal aantrekkelijke kavels beschikbaar maar dit geldt niet voor de hele Ooijpolder want op één kavel na op (van Lieskes Wengs in Leuth – maar daar is een optie op) is er geen kavel meer beschikbaar. Momenteel is de gemeente Berg en Dal bezig om het bestemmingsplan De Hulsbeek in Groesbeek te realiseren en dan houdt het op.

De eerste van de twee laatste kavels op De Bouwkamp is gekocht door Jaap Sterk Hoveniers uit Beek die een pand van drie etages bouwt en heeft er een prachtig uitzicht over de Waal. Sterk houdt zich bezig met tuinarchitectuur, tuinaanleg en tuinonderhoud. De tweede kavel is gekocht door Frank Verweij van Fairtex Holding die op de kavel een loods gaat bouwen die hij vervolgens verhuurt aan Clean Lease, zijn toekomstige buurman. Wethouder Van de Scheur feliciteerde beide eigenaren van de laatste bouwkavels op vijf hectare bedrijventerrein De Bouwkamp waar nu na 20 jaar zo'n 25 bedrijven zijn gevestigd. Zij wenste de nieuwe eigenaars veel succes. Frank Verweij hoop dat in de derde week van januari zijn pand opgeleverd wordt. Wethouder van de Scheur zegde toe dat de huisnummering zo snel mogelijk zal worden aangebracht. Nu is het nog zoeken geblazen, liet zij weten.