Intocht Sint-Nicolaas in Malden

MALDEN - Sinterklaas en zijn zwarte pieten zetten zondag 18 november om 13.45 uur voet aan wal bij het Stenen Hoofd aan 't Maas en Waalkanaal. Daar zal burgemeester Mittendorff de goedheiligman welkom heten.

Vandaar trekt Sinterklaas, gezeten op zijn paard Americo onder muzikale begeleiding, door de wijk Hoogenhof naar de Rooms Katholieke kerk Heilige Antonius Abt te Malden. Sinterklaas vindt het altijd fantastisch als de route is versierd met slingers en/of vlaggen. Aansluitend aan de intocht, van 14:30 tot 16:00 uur is er het Sinterklaasfeest in de Rooms Katholieke kerk Heilige Antonius Abt in Malden.

Voor de kinderen van 2 – 8 jaar heeft Sinterklaas een klein presentje. Hiervoor kan men een gratis kaartje ophalen zolang de voorraad strekt:

Op vrijdag 9 november van 14:30 tot 16:00 uur op het centrale plein in het winkelcentrum. Tevens verkrijgbaar tijdens openingstijden bij de servicebalie van Plus Verbeeten en bij snoepwinkel Z&Z. Zie ook de website http://sinterklaasmalden.jouwweb.nl.

Weggeefwinkel zoekt goed en heel speelgoed

GROESBEEK - In oktober blijkt dat steeds meer mensen de weggeefwinkel weten te vinden. Zo sluit ook een buurtbewoonster aan als vrijwilliger. De bewoonsters die de weggeefwinkel draaien willen ook iets kunnen betekenen tijdens de feestdagen voor kinderen. Daarom organiseert de weggeefwinkel twee inzamelingsdagen voor goed en heel speelgoed.

Tijdens de inzamelingsdagen sorteert de weggeefwinkel gelijk wat ingenomen kan worden en wat niet. Wilt u speelgoed afgeven? Zou u dit in handzame dozen of tassen willen doen. De inzamelingsdagen zijn: zaterdag 17 november 10.00-14.00 uur en zaterdag 24 november 10.00-14.00 uur. (Let op! De inzameling vindt niet plaats in Op de Heuvel, wel in De Korf, Kerkpad 7, Groesbeek-Breedeweg.)

Uitdeeldagen speelgoed: Zaterdag 1 december 10.00-14.00 in De Korf, Kerkpad 7, Groesbeek-Breedeweg. Woensdag 28 november 10.00-13.00 tijdens reguliere weggeefwinkel. Woensdag 12 december 10.00-13.00 tijdens reguliere weggeefwinkel.

"De Weggeefwinkel zorgt voor inpakpapier, zodat u het speelgoed gelijk kunt inpakken! Tijdens de inzamelingsdagen zal ook een spaarpotje staan zodat de weggeefwinkel ook nog wat kleine cadeautjes kan kopen. Wilt u een kleine bijdragen leveren, dan kan dat. Voor wie: voor hen die het nodig heeft en voor hen die wil consuminderen. Wanneer: iedere twee weken 10.00-13.30 uur. Waar: Voorzieningenhart Op de Heuvel, Ericastraat 39. Data november: 7, 21 november Data December: 5, 19 december (+ uitdelen speelgoed)."