Foto: ©judithcapponfotografie
Foto: ©judithcapponfotografie Foto: ©judithcapponfotografie

Saar aan Huis ontzorgt ouderen en hun mantelzorgers

Saar aan Huis ontzorgt ouderen en hun mantelzorgers

Regio- sinds begin dit jaar is Saar aan Huis, een landelijke organisatie voor alternatieve mantelzorg van start gegaan in uw regio. Franchisenemer Anita Rossen, woonachtig in Overasselt, voorziet hiermee in een oplossing voor de groeiende vraag naar (betaalde) mantelzorg. Saar aan Huis is een klantgerichte organisatie die passende hulp biedt om comfortabel en verantwoord thuis te kunnen blijven wonen.

De 'Saars' kunnen naast het bieden van gezelschap worden ingezet voor allerlei werkzaamheden zoals licht huishoudelijk werk, (samen) boodschappen doen, koken of begeleiding naar de dokter.
Ze hebben ruime levenservaring, wonen bij de cliënt in de buurt en hebben affiniteit met de zorg. Anita Rossen werft en selecteert de helpende 'Saars' en zorgt voor een passende match tussen de zorgvrager en de 'Saar' aan de hand van persoonlijke intakes. Zij vindt het heel belangrijk dat de ouderen zoveel mogelijk een vast, vertrouwd gezicht over de vloer krijgen.

Saar aan Huis biedt ook ondersteuning aan bewoners van zorginstellingen. Wat extra individuele aandacht doet de mensen vaak heel goed. De Saar kan dan bijvoorbeeld met de bewoner een wandeling maken, ergens een kopje koffie drinken of nagels te lakken.

Onlangs tekende uitvaartorganisatie Yarden een samenwerkingsovereenkomst met Saar aan Huis.

Leden met een Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering kunnen een gedeelte van het verzekerd bedrag vervroegd uit laten keren in geld om hiermee bijvoorbeeld alternatieve mantelzorg in te kopen. Om de kwaliteit te waarborgen is Yarden de samenwerking met Saar aan Huis aangegaan.


Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via nijmegen@saaraanhuis.nl, 06-22841385 of
024-6222512. Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op de site www.saaraanhuis.nl.