Politiek redt Inloophuis

De Korenbloem Groesbeek

GROESBEEK – Dankzij de Berg en Dalse politiek kan het inloophuis De Korenbloem zijn activiteiten in De Mallemolen blijven voortzetten. Tevens zal er naar medegebruikers van de ruimte worden ontmoeten gezocht.

Elke dinsdag– en woensdagmiddag ontmoeten mensen elkaar die getroffen zijn door kanker of een andere ernstige ziekte en hun naasten in het inloophuis. Onlangs liet het bestuur weten de huur van 4.000 euro per maand niet meer te kunnen betalen en dat ze uit moesten zien naar een andere accommodatie. Zij krijgen jaarlijks 1.500 euro subsidie, maar dat is ontoereikend om daar de huur van te kunnen betalen. Om die reden heeft het bestuur een verhoging van de subsidie bij de gemeente Berg en dal gevraagd die in eerste instantie is afgewezen. Daarop diende Hennie Eikholt van de GVP een motie in om de huur te verlagen tot 1.500 euro, omdat volgens Eikholt het Inloophuis in een grote behoefte voorziet.

De huren in De Mallemolen zijn marktconform, liet de beheerder van De Mallemolen tijdens de vergadering weten. Dan verhogen we de subsidie toch, liet Eikholt weten. Wat de gemeenteraad betreft mag het inloophuis blijven zitten waar het zit, alleen zullen er medegebruikers voor de ruimte gezocht gaan worden op tijden dat de ruimte leeg staat...