Subsidie van 500 euro per aansluiting snel internet in buitengebied

BERG EN DAL – De gemeenteraad van Berg en Dal heeft tijdens de raadsvergadering van 8 november besloten om per aansluiting op snel internet in het buitengebied van de gemeente 500 euro subsidie te verlenen.

Met deze bijdrage hoopt de gemeente dat het merendeel van de 1.700 bewoners in het buitengebied zich aansluit op gasvezel. Als alle 1.700 adressen in het Berg en Dalse buitengebied mee doen, kost dat de gemeente maximaal 8.500.000 euro. Hiermee heeft wethouder Fleuren een motie van CDA , Polderbreed en Groesbeekse Volkspartij uitgevoerd.

Door deze bijdrage van 500 euro hoopt de gemeente dat zoveel mogelijk bewoners zich op het snelle internet via glasvezel zullen aansluiten omdat dit in de toekomst onontbeerlijk zal zijn. Met dit voorstel is haast gemaakt omdat de bewoners tot 20 november zullen moeten laten weten of zij aansluiten of niet. Tot die tijd bieden de twee bedrijven die glasvezel willen aanleggen een vroegboekkorting van 300 euro en resteert er dan nog een bedrag van 1.600 euro waarvan de gemeente nog eens 500 euro zal bijdrage, zodat er voor bewoners een bedrag overblijft van 1.100 euro. Raadslid Theo van der Velden (GJS) wilde de steun aan bedrijven in het buitengebied uitsluiten omdat zij volgens hem de kosten van de belasting kunnen afschrijven.