(eigen foto)
(eigen foto)

Traditionele Lichtjesavond Canadese Erebegraafplaats

GROESBEEK – De jaarlijkse herdenking van de stichting Lichtjesavond Groesbeek op 24 december zal evenals verleden jaar om 16.00 uur beginnen.

Na een welkomstwoord van de voorzitter van de stichting en de loco-burgemeester gaan de bezoekers onder begeleiding van de vrijwilligers 2619 kaarsen plaatsen bij de graven op de begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg. Voor de bezoekers – die met de auto komen – is er langs de Zevenheuvelenweg ruim voldoende parkeergelegenheid, Door de verkeersbegeleiders zullen een plek aanwijzen waarna men lopend de begraafplaats kan bereiken.
Bezoekers die moeilijk ter been zijn kunnen zich via lichtjesavondgroesbeek@gmail.com aanmelden voor een pasje, waarmee men dichter bij de ingang van de begraafplaats kan parkeren. Om te voorkomen dat de woningen aan de Derdebaan niet benaderbaar zijn voor hulpvoertuigen zal er door de politie streng worden toegezien op parkeren buiten de toegestane zones.

Rond 16.45 uur zal Marjolein Pieks, bekend van haar vertolking van Mariken van Nieumeghen en Kiste Trui, haar slotlied ten gehore brengen. De bezoekers kunnen onder het genot van een kop warme chocolademelk nagenieten van het warme kaarslicht dat dan over de begraafplaats schijnt.
Diegenen, die kaarsen willen doneren kunnen hun bijdrage overmaken naar Stichting Lichtjesavond Groesbeek NL69 RABO 0330 5231 12. Diegenen, die liever een donatie geven kunnen terecht bij Brouwerij D'n Drul aan de Dorpsstraat 7 in Groesbeek. Meer informatie staat op www.lichtjesavondgroesbeek.nl.