Gelderse monumentenprijs

voor Ton Gijsbers

BEEK - Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal zal vrijdag 14 december de Martens van Sevenhovenpenning annex -prijs overhandigen aan cultuurhistoricus Ton Gijsbers in Beek-Ubbergen. Dit gebeurt in een feestelijke bijeenkomst in de Beekse Sint-Bartholomaeuskerk vanaf 15.00 uur.

Het bestuur van de stichting Fonds A.H. Martens van Sevenhoven heeft deze penning als Gelderse Monumentenprijs 2018 toegekend aan Ton Gijsbers vanwege zijn jarenlange inzet voor het behoud van het Gelders erfgoed, in het bijzonder de monumenten in stad en streek. Samen met medebestuurders in tal van organisaties verzette Ton Gijsbers zich tegen verval en afbraak en pleit hij nog regelmatig voor herbestemming en herontwikkeling, de laatste jaren vooral van kerken en industrieel erfgoed.

Aan de penning is een prijs verbonden. Het geldbedrag wil Ton Gijsbers graag bestemmen voor een goed doel in de erfgoedsfeer. Dat doel zal hij vrijdagmiddag 14 december in de Beekse Bartholomaeuskerk bekendmaken. Ton Gijsbers is bestuurslid van Erfgoedvereniging Heemschut in Gelderland en oud-voorzitter van de Stichting tot Behoud van Monument en Landschap in de gemeente Berg en Dal.

De bijeenkomst in de Beekse Bartholomaeuskerk is vrij toegankelijk. Wel wordt gevraagd zich aan te melden bij de Stichting Fonds A.H. Martens van Sevenhoven: mevrouw C. van Kessel; 0345 687011; e-mail: catharina@marienwaerdt.nl.