Geen plagiaat betreffende naamgebruik Heuvelrijk Berg en Dal

GROESBEEK – De bewoners van het appartementencomplex Heuvelrijk met als adres Rentmeester in Groesbeek waren bang dat er onlangs plagiaat was gepleegd betreffende de naam.

Zij lazen in de pers dat hotel Heuvelrijk Berg en Dal aan de Wylerbaan in Groesbeek geopend was en waren verbaasd dat het hotel ook Heuvelrijk Berg en Dal heette. Enkele bewoners waren van mening dat er door de eigenaren van het hotel Tom en Rosanne Belgers plagiaat was gepleegd. Bij navraag bij de heer Tom Belgers bleek dat er totaal geen sprake is van plagiaat door de familie Belgers, maar dat er eerder sprake is van plagiaat van de eigenaar van het appartementencomplex.

De heer Tom Belgers heeft één jaar geleden bij patent op de naam aangevraagd. Voordat de naam officieel werd vastgelegd is het op 21 februari gepubliceerd en heeft zes weken ter inzage gelegen. Daarop heeft niemand gereageerd zodat de naam Heuvelrijk Berg en Dal voor de hele Benelux ingeschreven staat. Inmiddels heeft de heer Freek van Dijk van het appartementencomplex de medebewoners medegedeeld dat de familie Belgers volledig in hun recht staat. Het lag in de bedoeling dat er op de gevel van het appartementencomplex de naam 'Heuvelrijk' geplaatst zou gaan worden. Maar voor het zover is zal er eerst contact worden opgenomen met Tom en Rosanne Belgers met de vraag of zij er bezwaar tegen hebben. Overigens moet volgens de heer van Dijk vermeld worden, dat de gemeente Berg en Dal in schrijven naar hen de Garage Heuvelrijk noemt als deze voor iedereen opengesteld wordt.