(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Grote verrassing op vrijwilligersavond Lichtjesavond Groesbeek

GROESBEEK – Op maandagmiddag 24 december zullen er zoals de afgelopen twee jaar weer 2619 kaarsen geplaatst worden bij de graven op de Canadese Militaire Begraafplaats in Groesbeek.

Maandagavond werden de ruim 65 vrijwilligers geïnstrueerd in de ontvangstruimte van Recreatieboerderij Nederrijkswald aan de Zevenheuvelenweg op een steenworp afstand van de Canadese Begraafplaats. De vrijwilligers werden welkom geheten door Bert Eikelenboom van de stichting. Hij heette in het bijzonder welkom de heer Gavin van Kuppeveld, die namens het Canadese bedrijf 'Nav Canada' (bedrijf van Navigatie in vliegtuigen in Canada) een inzameling heeft gehouden onder het personeel, waarna de directie er ook nog een schep boven op heeft gedaan. In totaal komt het neer op 12.500 Canadese dollar (zo'n 8,500 euro) die komende week zal worden aangeboden.

Ook de militair attaché van Canada was aanwezig. Door deze donatie is de komende jaren de Lichtjesavond op de Canadese Erebegraafplaats verzekerd, liet Bert Eikelenboom weten. Voor de gasten uit Canada had de stichting een speciaal programma samengesteld waaronder een bezoek aan bassisschool 't Vossenhol, waar de juffen Paulien en Elien er een speciaal thema van hadden gemaakt. Het was bijzonder met welke vragen de kinderen kwamen en sommige zelfs in het Engels. Ook werd er een bezoek gebracht aan het Bevrijdingsmuseum en uiteraard ook aan de Canadese Erebegraafplaats.