(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Trap Koekeleklef in Groesbeeks bos in ere hersteld

GROESBEEK – Zondagmorgen heeft de officiële oplevering plaatsgevonden van de trap van de Koekeleklef, die nu weer in ere hersteld is. De trap was in de afgelopen 60 jaar helemaal vergaan.

De Groesbeekse Volkspartij diende een motie in om de trap te herstellen en die motie kreeg een brede steun vanuit de gemeenteraad. Om die reden waren de raadsleden Hennie Eikholt en Ruud Verstraaten van de GVP ook bij de oplevering aanwezig. De trap werd heropend door wethouder Sylvia Fleuren samen met Theo Wijers van Staasbosbeheer. Zij hielden een lint vast waar de sporters van Bootcamp Next Level doorheen moesten lopen.

Na het officiële gedeelte sprak Sylvia Fleuren de aanwezigen toe. 'Bewegen en ontmoeten staat bij het college in een hoog vaandel en daarvoor is het bos een unieke locatie, aldus Fleuren. Zestig jaar geleden is deze trap aangelegd en was nodig aan vervanging toe. Volgens Theo Wijers van Staatsbosbeheer kan de trap nu weer een generatie lang mee. "Het is een unieke locatie met het Naturenbos op een steenworp afstand. Wij als Staatsbosbeheer zijn er erg blij mee", aldus Wijers, "wij hebben 73 halve inheemse eiken ter beschikking hebben gesteld, waarna loonbedrijf Hubers er mee aan de slag kon gaan."

"De Koekeleklef is een markante historische plek in het bos en is een stukje erfgoed van De Stekkenberg". liet de aanwezige Jan Meijers (Jan van Tuttie) weten. "Wij hebben hier veel gespeeld en in de winter er met de sleeën vanaf gereden. Ook zijn hier veel eerste kusjes tot stand gekomen." Speciaal voor deze gelegenheid had Jan zijn gitaar meegebracht om het bekende lied 'Op De Koekeleklef' te zingen .