(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Kinderen Kindcentrum Op De Horst zien als eerste foto zwarte piet-baby

GROESBEEK-DE HORST – Het vorig jaar hebben de leerlingen van de toenmalige basisschool Op De Horst in de aula van de school de trouwpartij meegemaakt van Piet Amora en Piet Pedro.

Enkele maanden geleden werden de leerlingen van inmiddels Kindcentrum Op De Horst via een filmpje op YouTube blij verrast dat Piet Amora in verwachting was. Sinterklaas kwam met enkele Pieten op het schoolplein zonder de Pieten Amora en Pedro en genoot van het optreden van de ateliergroep van meester Frans. Plotseling kwam tot ieders verrassing een ambulance aanrijden, waar vervolgens de Pieten Amora en Pedro uit stappen. Piet Amora vertelde, dat zij afgelopen nacht bevallen is van een babypietje. Zij vertelde nog niet of het een jongen of een meisje was, dat was nog een verrassing tot dat alle kinderen zich in de gymzaal verzameld hadden.

De spanning steeg ten top toen de naam van de zwarte piet-baby uit een ballon kwam, die kapot geprikt werd. De baby die nog in het ziekenhuis moest blijven, heet Finn. Wel toonden Piet Amora en Piet Pedro een foto van de kleine zwarte piet Finn. In de aula was het vervolgens een groot feest met optredens en liedjes.