Merendeel carrouselleden eens

met verlenen subsidie Omroep Berg en Dal

GROESBEEK – Het merendeel van de carrouselleden is donderdagavond 29 november akkoord gegaan met het verlenen van 42.500 euro per jaar voor een periode van vijf jaar aan Omroep Berg en Dal.

Aan het begin van de vergadering liet de voorzitter van de omroep Jan Verbeet weten content te zijn met het voorstel dat op tafel ligt. Het merendeel van de carrouselleden was van mening dat de Omroep op eigen benen moet kunnen staan, ondanks dat er samenwerking is met GO8. De samenwerking met RN7 komt moeilijker tot stand, aldus wethouder Visser.

GroenLinks Gödderz vindt samenwerking wel belangrijk, omdat hij niet alleen Berg en Dals nieuws wil horen, maar streeknieuws ook belangrijk vindt. Albers (PvdA) stelde voor om op de nieuwe wetswijziging te wachten, maar volgens wethouder Visser is daar momenteel nog niets van bekend. Janssen Sociaal Groesbeek was blij voor de omroep eindelijk positief nieuws. Van Tol VVD vroeg zich af of als de huur omlaag gaat of de subsidie dan ook omlaag gaat. Verstraaten (GVP) wilde de oorzaak weten betreffende de inkomsten in 2017 (35.800 euro) en 2018 (20.000 euro) en in welk stadium de gesprekken met de geldverwerver zich bevinden.

Volgens Verbeet bevinden die in een oriënterende fase, terwijl de terugloop van de inkomsten met de crisis te maken hebben gehad. De Vries (D66) hoopte dat de reclame-inkomsten de komende vijf jaar omhoog gaan. Borremans (Polderbreed) vindt het jammer dat de studio in Millingen gesloten is. Zij vroeg zich af wat de omroep gaat doen om mensen in de polder aan zich te binden. Bakker (CDA) is van mening dat de Omroep het nieuws en muziek moet brengen en niet RN7. Verstraaten GVP vindt de omroep een levensader voor de inwoners van Berg en Dal en sprak zijn vertrouwen uit in de vrijwilligers. De voorzitter wilde er een hamerstuk van maken voor de raadsvergadering van 13 december. Voor Berg en Dal en GroenLinks wilden een debatstuk. Dit tegen het zere been van Verstraaten (GVP) omdat er maar twee partijen van de elf een debat wilden. Daarop trokken zij hun voorstel in en wordt het alsnog een hamerstuk.