Afbeelding

Oude ambachten, cultuur en natuur in Heemtuin Malden

MALDEN - Op zondag 16 december presenteert de Heemtuin Malden van 12.00 tot 16.00 uur een middag over Oude Ambachten, cultuur en natuur met activiteiten voor jong en oud.

Mandenvlechter Johan van Deelen laat in het heemhuis zien hoe van natuurlijke materialen als wilg, rotan en riet vogelhuisjes gevlochten worden. Er is de mogelijkheid om door hem gemaakte vogelhuisjes en manden te bekijken en te kopen. Verder is er een stand van de Witte Molen uit Nijmegen die dagelijks als biologische molen in bedrijf is met informatie over het biologisch assortiment en met een beperkt aantal producten te koop. Ook is er een kweernmolen waarmee kinderen (en volwassenen) zelf kunnen malen en ervaren hoe molenstenen werken.

Tenslotte kunnen kinderen zelf een molentje knutselen. De cultuur wordt verzorgd door het muziekduo De Vaganten (Roger Daemen op mandoline, gitaar en zang en Hans Titulaer op accordeon, fluiten en zang). Ze brengen volksmuziek, liederen en melodieën, uit de Lage Landen met uitstapjes naar Spaanse, Italiaanse en andere volksmuziek. De Vaganten treden op om 13.00 en 15.00 uur. Hiernaast zal verhalenverteller Jack Stoop om 13.30 en 15.30 uur een aantal spannende verhalen ten gehore brengen.

Heemtuingids Loes van der Meij verzorgt om 14.00 uur een rondleiding door de heemtuin met als thema ‘Natuur in de winter’. Er voor de inwendige mens koffie, thee, chocomel en iets lekker te snoepen. De middag vindt plaats in de Heemtuin Malden (Bosweg 8a in Malden) van 12.00 tot 16.00 uur. Toegang tot deze middag is gratis; een vrijwillige bijdrage is welkom. Info: www.heemtuinmalden.nl.