Hulp bieden. (123rf)
Hulp bieden. (123rf) aangekocht via 123rf

Uitdaging SchuldHulpBuddy

BERG EN DAL - Steeds meer hulpvragers weten Stichting SchuldHulpBuddy Berg en Dal te vinden. Vorig jaar hadden zich veertig mensen of gezinnen gemeld met vragen om ondersteuning bij het oplossen van hun schulden. Dit jaar hebben zich eind november al 56 mensen of gezinnen gemeld, afkomstig uit alle dorpen binnen de gemeente Berg en Dal.

De begeleidingen nemen, afhankelijk van de vraag, enkele maanden tot een jaar in beslag. Altijd wordt gewerkt met twee buddy’s per hulpvraag, zodat de buddy’s elkaar kunnen aanvullen in ervaring en kennis. Altijd blijft de hulpvrager zelf verantwoordelijk.

Alle buddy’s zijn vrijwilligers, die één of twee dagdelen per week beschikbaar zijn, De achtergrond van de buddy’s is heel gevarieerd, veelal hebben ze via hun werk of privésituatie ervaring met het op orde houden van financiën, en in ieder geval willen ze graag met mensen naar oplossingen voor hun financiële problemen zoeken. Ook zijn er een aantal financieel deskundigen betrokken, die voor alle buddy’s een training verzorgen en beschikbaar zijn voor vragen. Regelmatig worden er ook bijscholings- en contactbijeenkomsten georganiseerd.

Om het groeiend aantal hulpvragers te kunnen blijven opvangen, wil Stichting SchuldHulpBuddy Berg en Dal het aantal buddy’s verhogen van 20 naar 25.

"Heb jij nog vrije tijd over en zoek je een mooie uitdaging, kijk dan eens op www.sshb.nl of neem contact op met de coördinator Marinus Wijnsma, telefoon 06 13081734 of e-mail info@sshb.nl."