Koe zorgt voor wild-westtafereel

GROESBEEK – Twee koeien die hevig waren zo geschrokken van de slipjacht op een weiland aan de Klös -nadat volgens de eigenaar enkele honden achter de koeien aan hadden gezeten- dat ze zijn uitgebroken.

Een van de koeien kon vrij snel gevangen worden, de andere koe liet zich niet vangen. Deze liep dwars door heggen en afrasteringen heen, achterna gezeten door gealarmeerde buurtbewoners. Na ruim een uur achter het losgebroken dier aan te hebben gezeten, zorgde de koe ook voor onveilige verkeerssituaties omdat ze dicht bij de Zevenheuvelenweg kwam. Uiteindelijk liep de koe diverse malen om de groentehof van Poelen aan de Derdebaan en was op een gegeven moment zo moe dat het dier eigenhandig in een klaarstaande veewagen liep. Er werd zelfs aan gedacht om een veearts de waarschuwen om het dier te verdoven. Dat hoefde uiteindelijk niet.

Gemeente verhoogt horecaprijzen in De Duffelt en De Lubert

BERG EN DAL – Het gemeentebestuur van Berg en Dal gaat de horeca prijzen in zowel sporthal de Duffelt in Millingen aan de Rijn als zwembad De Lubert in Groesbeek met vijftien procent verhogen.

Het college gebruikt hiervoor de volgende argumenten;
- De prijzen zijn de afgelopen 6 jaar niet verhoogd ( ongeveer tien procent prijsverhoging )
- De kosten voor de aanschaf van een pinautomaat moeten worden gedekt (vijf procent prijsverhoging)
- De sportaccommodaties wil de gemeente zakelijker en bedrijfsmatiger gaan exploiteren.
- De gemeente wil niet op prijs concurreren met de lokale horeca.
De gemeente heeft bij het nemen van dit besluit niet gekeken naar het draagvlak van de prijsverhoging. De verwachting is dat de verhoging van de prijs van de consumpties niet enthousiast wordt ontvangen, maar dat bij een goede uitleg er draagvlak zal zijn voor deze eenzijdige maatregel van het gemeentebestuur.