Alzheimer Café krijgt startsubsidie

BERG EN DAL – In de gemeente Berg en Dal is onlangs een initiatief ontstaan tot het oprichten van een laagdrempelige ontmoetingsactiviteit voor mensen met de ziekte dementie en hun naasten/mantelzorgers. Deze activiteiten zijn ook toegankelijk voor hulpverleners en overige belangstellenden.

Deze ontmoetingsactiviteit wordt in principe één keer per maand georganiseerd met een minimum van tien keer per jaar. Naast deze ontmoetingsactiviteiten komen er thema's aan de orde als: omgaan met dementie, gedragsverandering en bewegen. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Als locatie is gekozen de WMO inloop en ontmoetingsruimte in Mariëndaal, centraal gelegen in het dorp.

Omdat de mensen steeds ouder worden, zal het aantal ouderen dat te maken krijgt met dementie ongetwijfeld toenemen. Het Alzheimer café is opgezet door een initiatiefgroep uit Berg en Dal in samenwerking met Alzheimer Nederland Regio Nijmegen, die in de toekomst samen de activiteiten zal uitvoeren. Daarnaast zijn enkele instellingen die betrokken zijn met personen met dementie. Hun mantelzorgers zijn bij de oprichting betrokken, wat de continuïteit waarborgt. De gemeente Berg en Dal is akkoord met het verlenen van de 1.500-- euro startsubsidie.