Berg en Dal verleent geen medewerking aan Volksreferendum

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft van de heer W. Spaans voorzitter van Burgercomité Nederland een verzoek ontvangen om medewerking te verlenen aan een 'Volksreferendum buiten de Kieswet' op 20 maart 2019. Het betreft 'de zorgen rond de klimaatverschuiving en de gedachte Energietransitie'.


Medewerking door de gemeente Berg en Dal zou bestaan uit het beschikbaar stellen van ruimte, materiaal, verzorging van de vrijwilligers en het verzoek een oogje in het zijl te houden op de gang van zaken door de voorzitter van het stembureau. De locatie van 'het stembureau' van het referendum moet pal naast of zo dicht mogelijk bij het officiële stembureau gerealiseerd worden.

De Kiesraad, het Ministerie van BZK en de NVVB hebben geadviseerd geen medewerking aan dit verzoek te verlenen omdat;
- Het initiatief mogelijk een verwarrend beeld kan oproepen bij de kiezer.
- De voorzitter van het stembureau geen mogelijkheid heeft om toezicht te houden bij de gang van zaken van het volksreferendum wanneer dit buiten het stemlokaal plaatsvindt.
Gezien de overwegingen en het advies van de bovengenoemde instanties verleend het college geen toestemming voor het 'Volksreferendum'.

Sponsor bedankt!

MILLINGEN - Het Sint Nicolaas Comité Millingen aan de Rijn bedankt iedereen voor de vrijwillige bijdrage/werkzaamheden vooraf en achteraf en tijdens de intocht van 18 november met het Sinterklaasfeest.

"Tevens willen we vermelden dat op onze website (www.sintinmillingen.nl) foto's en filmpjes geplaatst zijn. Ook staan onze sponsors op de website en als u daar op klikt gaat u naar de website van desbetreffende sponsor. Iedereen bedankt."