Burgemeester Slinkman te gast in Focus Politiek

BERG EN DAL – Burgemeester Slinkman is op donderdag 20 december te gast in een speciale eindejaarsuitzending van het radioprogramma Focus Politiek bij Omroep Berg en Dal. Het programma wordt van 20.00 tot 21.00 uur rechtstreeks uitgezonden vanuit de studio in Groesbeek en op 27 december herhaald.

Presentator Gerard Polman zal samen met Slinkman onder meer terugkijken op de afgelopen drieënhalf jaar, waarin hij burgemeester is van de gemeente Berg en Dal. Vóór die periode, was hij zeven jaar eerste burger van de gemeente Rijnwaarden, dat later bij een herindeling is opgegaan in Zevenaar. Met 35 jaar was hij toen een van de jongste burgemeesters van Nederland.

Heeft Slinkman in de afgelopen tien jaar het ambt zien veranderen? Wat ziet hij als zijn voornaamste taken als burgemeester en/of burgervader? Hoe beziet hij de veiligheid van de inwoners: overlast, criminaliteit, vuurwerkvrije zones?

In het interview met de burgemeester wil de redactie van Focus Politiek de luisteraars ook met diens andere onverwachte aspecten laten kennismaken. Zo heeft hij enkele jaren geleden een boek geschreven over een Joods ondernemersgezin tijdens de Tweede Wereldoorlog. En kan hij wellicht al iets vertellen over plannen voor de herdenkingen die in 2019 plaatsvinden ter gelegenheid van 75 Jaar Vrijheid.

Ook op de vraag wat voor bijzonder vrijwilligerswerk hij al jarenlang vervult kan burgemeester Slinkman op donderdag 20 december tussen 20.00 en 21.00 uur antwoord geven.