Verontruste leden Woonbelang krijgen geen toegang tot de vergadering

Verontruste leden Woonbelang krijgen geen toegang

tot de vergadering

GROESBEEK – Enkele verontruste leden van huurdersvereniging Woonbelang van Oosterpoort is dinsdagavond de toegang ontzegd om de vergadering bij te wonen.

Tegen acht uur probeerde een zestal verontruste leden de zaal in de kelder van De Mallemolen binnen te gaan. Echter bij de deur werden ze tegen gehouden door voorzitter Rutten. Die liet weten dat het niet de bedoeling was dat zij de vergadering zouden bijwonen en dus geen toegang kregen. Op een gegeven moment dreigde het uit de hand te lopen, toen een van de verontruste leden liet weten geen aangetekend schrijven te hebben gehad. Hij probeerde met geweld naar binnen te gaan, maar dit werd door drie leden van Woonbelang voorkomen. "Ik vertegenwoordig 22 huurders en nu willen jullie mij uitsluiten", liet hij ziedend weten. Na wat duw- en trekwerk liet Nijkerk weten dat als jullie met geweld naar binnen gaan dan wordt er een aanklacht ingediend voor laster en een voor verstoring van de openbare orde.

Voor de vergadering had Nijkerk al contact gezocht met de wijkagent, die -mocht het nodig zijn- snel ter plaatse zou komen, maar zover hoefde het niet te komen. Na nog wat gebekvecht gingen de leden naar boven om zich te gaan beraden over wat hen nu te doen staat. In ieder geval staat vast dat zij binnen vier weken in beroep gaan tegen het besluit van het bestuur van de huurdersvereniging. Die zullen dan vier weken later een algemene ledenvergadering moeten beleggen, zo liet men weten. "Het is gewoon van de zotte dat wij omdat wij ons kritisch hebben uitgelaten over enkele bestuursleden op deze manier worden geroyeerd."