(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Praalwagenbouwers in Groesbeek

weer tien jaar onder de pannen

GROESBEEK – De traditionele carnavalsoptocht die al vele tientallen jaren door het Keulen van Gelderland trekt, zorgt ervoor dat velen duizenden mensen uit de wijde omgeving naar Groesbeek trekken om de ieder jaar weer prachtige optocht met eigen ogen te kunnen bewonderen.

Wat dat betreft zorgen carnavalisten en vooral de praalwagenbouwers er iedere jaar weer voor dat zij Groesbeek nog meer op de kaart zetten. Daarom is het het college veel waard om de praalwagen bouwers op het nissenhuttencomplex aan de Heikantweg te laten bouwen, het vroegere terrein van de waterzuivering. In 2000 werd de grond aan de stichting Carnavals Bouw Locatie ter beschikking gesteld, waarna er nissenhutten op werden gebouwd. Momenteel zijn er 23 carnavalsverenigingen op het terrein actief met het bouwen van carnavalswagens. Het bestaande huurcontract loopt in 2019 af, maar de stichting wilde het contract met tien jaar verlengen.

Zaterdagmorgen was het zover. Wethouder Nelson Verheul kwam met het nieuwe contract naar de nissenhut van de Prinsensenaat om het te laten ondertekenen door de voorzitter van de stichting Henk Lenssen. Dit gebeurde onder toeziend oog van Prins Ummenie de 59ste van Groesbeek en enkelen tientallen wagenbouwers. Nieuw in de overeenkomst is de opzegtermijn van twee jaar zodat de gemeente de mogelijkheid houdt om andere plannen voor het nissenhutten terrein te ontwikkelen. De verwachting is dat het niet zo'n vaart zal lopen, zodat de bouwers tien jaar vooruit kunnen.