(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Gasthuis Sint-Jan de Deo in Millingen heropend

MILLINGEN – Dinsdag is na een fikse verbouwing en modernisering het Millingse Gasthuis Sint Jan de Deo officieel heropend. Maandagmorgen werd het feestje voor de bewoners gevierd in de recreatiezaal.

Mevrouw Schmitjes die altijd als eerste in de gasterij is, rinkelde met een bel waarna de serpentines in de rondte vlogen en het feestje kon gaan beginnen. Namens de cliëntenraad bood Jan Scholten een cheque aan voor de aanschaf van een beleef-tv. Dinsdagmiddag was de heropening voor genodigden. Directeur Roel Jutten heette iedereen welkom op dit heuglijk moment. Wij hebben een mooie zomer gehad maar met veel stof, zo liet hij weten. "Het is een prima verbouwing geworden. Alles is opgekalefaterd zoals het sanitair en dergelijke. Ook zijn er zestien nieuwe zelfstandige woningen bijgekomen die gebruik kunnen maken van de zorg van het Gasthuis. Welzijn staat bij ons hoog in het vaandel zoals de komst van AH, binnenkort een opticien en de huisvesting van een sociaal team."

Ook was Jutten blij met het nieuwe logo waarin wij het hart van Millingen zijn. Namens de investeerder Estea sprak Deus Oskamp lovende woorden over aannemer Giesbers, die terwijl de bewoners in het pand waren de grootscheepse verbouwing op 13 april 2018 is gestart. Ook was er alle respect voor de bewoners en personeel die twee keer hebben moeten verhuizen. Hij gaf vervolgens een cheque van 3.000,-- zodat de beleef-tv een feit is geworden. Burgemeester Slinkman zorgde samen met mevrouw Grijseels en de heer Philips van buiten door een muur van tempex naar binnen heen te lopen, waarna ze in de volle recreatiezaal terecht kwamen met de nodige knallen en serpentines. Slinkman liet weten het Gasthuis een warme plek te vinden in het Millingse. "Het is een transformatie die voor continuïteit zorgt, het is een voorbeeld voor Berg en Dal", aldus Slinkman.