Inzameling in Malden
Inzameling in Malden

Inzamelingsactie Voedselbank

levert ruim 12000 producten op

REGIO - In de decembermaand zijn meerdere inzamelingsacties gehouden ten behoeve van de Voedselbank Groesbeek. In totaal zijn 12.298 artikelen lang houdbaar voedsel gegeven en daarnaast is nog 530,15 euro gedoneerd.

Deels betreft het feestdagenproducten die nog deze maand aan de klanten van de voedselbank zijn meegegeven, zoals kerststollen, koekjes en chocolade. Met de rest is de opslagruimte weer goed gevuld. Deze voorraad wordt gebruikt om het hele jaar door de wekelijkse voedselpakketten aan te vullen. Op dit moment maken honderd huishoudens uit de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook-Middelaar gebruik van de voedselbank. De voedselbank Groesbeek bedankte alle gulle gevers hartelijk, ook namens de klanten. Op 8 december hield de voedselbank zelf een inzamelingsactie bij twee supermarkten in Malden, twee in Groesbeek en één in Beek en op 15 december ook in Millingen.

Er waren ook acties op initiatief van inwoners. Zo werd zaterdag 15 december een inzamelingsactie gehouden in Mook bij Plus Voet (Initiatiefnemer Piet Heisen) en van 14 - 19 december in Molenhoek (door de Dorpsraad Molenhoek) bij de Spar.

Een hele grote donatie kwam van de Kringloopwinkel Groesbeek die op eigen terrein een kerstmarkt ten bate van de voedselbank heeft georganiseerd. Bij deze drukke kerstmarkt werden op 16 december ongeveer 5000 artikelen aan de voedselbank geschonken. De Kringloopwinkel helpt de voedselbank al wekelijks met verse groente en fruit. Eerder deze maand kregen klanten van de voedselbank ook een kerstboom van de Kringloopwinkel Groesbeek. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Peter Maas 06 14954732.

Inzameling in Groesbeek
Inzameling in Beek
Inzameling in Mook
Kerstmarkt bij de Kringloopwinkel
Inzameling in Molenhoek