Afbeelding

Hoog bezoek op 't Haonehart

KEKERDOM - Net zoals andere jaren staat er een grote kerstboom op ‘t Haonehart in Kekerdom, die woensdag 19 december prachtig is versierd door de kinderen van de Laurentiusschool.

Onder het genot van warme chocolademelk met slagroom en een heerlijk vers sneetje krentenbrood zingen de kinderen samen met leerkrachten, ouders en vrijwilligers kerstliedjes rond de boom. Maar dit jaar brengt de kerstman zelf een bezoek. Hij wil graag met eigen ogen zien of het werkelijk waar is!

Het kwam hem ter ore dat de gemeente Berg en Dal in drie dorpskernen een kerstboom heeft geplaatst; daar waar winkels aanwezig zijn. Niet in de overige dorpskernen van de gemeente. De kerstman laat weten zeer verbolgen te zijn over dit feit. Voor de kleinere dorpskernen is het al moeilijk genoeg om met weinig mensen en middelen de leefbaarheid te behouden. Zouden juist die kleine kernen, die ook al geen winkel meer hebben, niet die ondersteuning bijvoorbeeld in de vorm van een mooie boom kunnen gebruiken?

Namens de kerstman voor iedereen een mooi kerstfeest en voor het nieuwe jaar een goed voornemen voor de gemeente: Iedere dorpskern in de gemeente Berg en Dal een kerstboom!

Afbeelding