Gemeente tast in de buidel

voor tennisvereniging Groesbeek

BERG EN DAL – Tennisvereniging Groesbeek heeft met succes een aanvraag voor subsidie ingediend voor vervanging van de veldverlichting en het vervangen van tennisbanen.

Op dit moment heeft tennisvereniging Groesbeek zeven kunstgrastennisbanen van 17 jaar oud die aan vervanging toe zijn. Volgens de vereniging zijn de onderlagen nog in orde. De gemeente is van mening dat het subsidiëren van zes banen voldoende is om het voorzieningenniveau ten behoeve van tennis in de gemeente op peil te houden. Gezien de leeftijd van de banen komt de vereniging in aanmerking voor 100 procent gemeentelijke subsidie te weten 99.449,55 euro.

Ook is de vervanging van de veldverlichting noodzakelijk omdat de levensduur van 25 jaar al overschreden is. De vereniging wil de traditionele verlichting vervangen door ledverlichting. Het gemeentebestuur is van mening dat de tennisvereniging Groesbeek in aanmerking komt voor een subsidie van 21.400,70 euro voor de vervanging van veld-ledverlichting op basis van zes banen. Door de vervanging van de traditionele verlichting door ledverlichting verwacht de vereniging een besparing van veertig procent te behalen in het energieverbruik. Hiermee kan de vereniging volgens het college haar accommodatie aanzienlijk verduurzamen. Tennisvereniging Groesbeek kan van de gemeente Berg en Dal 120.850,25 euro tegemoet zien.