(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Koninklijke Onderscheidingen in Ooij

OOIJ – Wethouder Annelies Visser is zaterdagmiddag na de kerstbijeenkomst voor de vrijwilliger(ster)s van dorpshuis De Sprong gekomen. Zij was daar om maar liefst twee Koninklijke Onderscheidingen uit te reiken aan Liesbeth Huisman-Arts en Theo Verriet.

Mevrouw Liesbeth Huisman is sinds 1988 vrijwilliger bij en bestuurslid van Dorpshuis De Sprong. Vanaf 1991 zorgt zij voor de financiën als penningmeester. Daarnaast is zij vanaf 2007 vrijwilliger bij en voorzitter van gymnastiekvereniging DOL (Door Oefening Lenig). Bovendien is mevrouw Huisman sinds 1978 actief als collectant voor de KWF Kankerbestrijding en was ze een mantelzorger. "Jij gaat verhuizen naar Arnhem maar wij hopen dat je de Ooij niet helemaal zult gaan vergeten", aldus wethouder Visser. "Het is voor mij dan ook een grote eer om jou mede te delen dat zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander jou heeft benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau." Zij kreeg onder groot applaus de versierselen die bij deze onderscheiding horen opgespeld door wethouder Visser. Bij deze onderscheiding hoorde ook een mooi boeket ruikers.


De heer Theo Verriet is vanaf 2002 bestuurslid en sinds 2005 voorzitter van Dorpshuis De Sprong. Theo heeft zich al die jaren geheel belangeloos ingezet voor Dorpshuis De Sprong en dus voor het dorp Ooij. "Met tomeloze inzet heb jij voor iedereen klaar gestaan. Vele klussen , gesprekken , vergaderingen en ritjes naar diverse bouwmarkten maar niets was jou te veel. Vooral tijdens de renovatie van dorpshuis De Sprong in 2013 heb je je in het bijzonder doen gelden. Ook het afgelopen jaar heb jij er alles aan gedaan om subsidie binnen te krijgen zodat De Sprong gered is aldus wethouder Visser. Helaas ben je bij de aanleg van de beweegtuin flink ten val gekomen en moet om gezondheidsredenen het rustiger aan gaan doen en ga je na 16 bestuursjaren waarvan 13 jaar als voorzitter er per 1 januari mee stoppen. Maar jou kennende kunnen ze nog altijd een beroep op je doen als er problemen zijn", volgens wethouder Annelies Visser. Die deelde vervolgens mee dat ook Theo door Koning Willem Alexander benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Theo kreeg de speld op zijn revers gespeld onder groot applaus dat vergezeld ging van een prachtig boeket bloemen.