(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Helen Liebers wint

Groesbeekse Top 50 aller tijden

GROESBEEK – Zaterdagavond is in café De Oude Molen in Groesbeek bekendgemaakt dat de Groesbeekse zangeres Helen Liebers met haar lied 'laat me niet meer zo alleen' de Groesbeekse top 50 aller tijden heeft gewonnen.

De verkiezing van deze Groesbeekse Top 50 wordt al voor het zevende jaar georganiseerd door de Internet radio Muziek Express van Gerald Zwitserloot en Henk Rutten. Vanaf september – na de Groesbeekse kermis – konden de luisteraars stemmen op hun favoriete nummer en zaterdagavond was het dan zover dat bekend gemaakt werd wie de winnaar was geworden. Ruim 1100 muziekliefhebbers hebben de afgelopen maanden hun stem uitgebracht. Zaterdagavond werd duidelijk dat Heleen Liebers ruimschoots gewonnen had met haar bekende lied 'Laat me niet meer zo alleen', waarop ruim 350 mensen gestemd hadden.

Omdat Helen in 2013 ook al gewonnen had met het lied 'Laguna Amore' mocht zij naast de wisseltrofee ook de microfoontrofee in ontvangst nemen. Helen was zichtbaar trots, trotser dan dat ze de Edison in ontvangst had mogen nemen. Het nummer 'Laat me niet meer zo alleen' is opgenomen na de dood van haar vader Wim de Bul, de soundzanger van The Sunstreams. Het nummer is geproduceerd door Huub Arents. Tweede werd Jan Meijers in Groesbeek beter bekend als Jan van Tuttie met het nummer 'Op de Koekeleklef', dat onlangs in het nieuws kwam met de nieuwe trappen die op de Koekeleklef zijn aangelegd. Tijdens deze ceremonie heeft Jan daar ter plaatse het lied gezongen. Derde werd 'Van Alles Wa' met hun succesvolle nummer 'Dinkte nog aon mien'.

Volgens de beide organisatoren is dit de laatste Groesbeekse Top 50 in deze vorm. Het volgend jaar vindt er wel iets dergelijks weer plaats maar van een geheel andere opzet, aldus Gerald Zwitserloot.