Brandweer Groesbeek op pad voor brandend matras

GROESBEEK – De vrijwillige brandweer van Groesbeek werd dinsdagavond – eerste Kerstdag - gealarmeerd voor een brand op een kamer van een cliënt van Kemnade aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek.

Toen de brandweer met zes bandweerlieden arriveerde, bleek dat een cliënt op zijn kamer het matras in brand had gestoken. De bewoner van de kamer bleek inmiddels het brandende matras zelf geblust te hebben, zodat het matras door de brandweer verwijderd kon worden. De kamer heeft enige rookschade opgelopen, waarna de brandweer de kamer en gang geventileerd heeft. De veroorzaker is door de politie aangehouden en meegenomen.

Drie inbraken

in Groesbeek

GROESBEEK – Zondagmiddag is tussen 17.00 en 23.00 uur - tijdens afwezigheid van de bewoners – ingebroken in een woning aan de Nieuweweg in Groesbeek.

Inbrekers zijn via de achterzijde van de woning de woning binnengekomen en hebben het gehele huis doorzocht. Het is niet bekend wat er is ontvreemd. Ook aan de Dasstraat in kerkdorp De Horst is zondag tussen 15.00 en 23.00 uur ingebroken in twee woningen. In beide gevallen werd een raam geforceerd. Tijdens de afwezigheid van de bewoners werden deze woningen doorzocht. Het is niet bekend of er iets uit de woningen is ontvreemd.

Millingen krijgt dorpshuiskamer in Sint-Martinusschool

MILLINGEN – Het gemeentebestuur van Berg en Dal heeft na aanvraag van Forte Welzijn om in Millingen een Pilot Huiskamer te creëren besloten een ruimte te huren voor dit doel in de Sint-Martinusschool.

Momenteel is er geen zichtbare en uitnodigende plek in Millingen voor die doelgroep die niet gemakkelijk contacten legt en om die reden een klein netwerk hebben. Zo'n ruimte wordt door het opbouwwerk van Forte Welzijn in Millingen gemist.
Er is gezocht naar een uitnodigende plek, waarin initiatieven ontplooid kunnen worden door en voor inwoners van Millingen. Het moet een ruimte zijn waar mensen hun spullen kunnen opbergen, waar men kan vergaderen en een bezoek kunnen brengen aan het Sociale Team, zodat de mensen de weg vinden naar de huiskamer. In de Sint-Martinusschool is deze ruimte gevonden, waar geen grote verbouwingen voor nodig zijn en die voldoet aan alle wensen. De gemeente is van plan om de ruimte voor één jaar te huren en dan te bekijken wat dit aan extra initiatief oplevert. De kosten bedragen in totaal 9.671,40 euro.