Open bridgekampioenswedstrijd

OOIJ - Voor de vijfde keer organiseren de drie bridgeclubs in de gemeente Berg en Dal een open kampioenswedstrijd. Aan deze bijzondere bridgedrive kan worden deelgenomen door alle leden van de BC Hoog Laag , BC De Groebelton en BC Embecé en alle andere inwoners van de gemeente Berg en Dal.

Deze drive werd de eerste keer georganiseerd ter gelegenheid van de nieuwe gemeente Berg en Dal en heeft als doelstelling de inwoners van de nieuwe gemeente elkaar te laten ontmoeten. Voor deze drive is altijd veel belangstelling. Het aantal deelnemende paren liep de vorige jaren steeds tegen de honderd! Het accent van deze drive ligt niet op de te leveren prestaties maar op contact en gezelligheid. Maar natuurlijk blijft een goede bridgescore van belang. Voor de hoogst scorende paar heeft het gemeentebestuur van Berg en Dal een wisseltrofee beschikbaar gesteld. Naar verwachting zal deze ook dit jaar weer worden uitgereikt door een lid van het college van burgermeester en wethouders. Voor de overige winnaars zijn er ook bescheiden prijzen.

Dit jaar is BC Hoog Laag de gastheer en wordt het kampioenschap gespeeld in Dorpshuis De Sprong in de Ooij. Ter gelegenheid van het eerste lustrum zal de drive muzikaal worden omlijst door het eigen vrouwenkoor Harten Vrouwen, dit keer aangevuld met een aantal heren.

Het kampioenschap vindt plaats op zaterdag 26 januari in Dorpshuis De Sprong in Ooij en begint om 13.30 uur Vanaf 13.00 is de zaal open en kan men zich melden. Omstreeks 17.00 uur vindt de afsluiting plaats. De inschrijvingskosten bedragen tien euro per paar te voldoen bij aankomst op de speeldag zelf.

Op de website www.nbbclubsites.nl/club/15016/ wordt meer informatie gegeven over deze drive. Via deze site kan men zich ook tot 16 januari opgeven. Als dit niet lukt kan dit ook via bridgeclubhooglaag@outlook.com. Voor meer informatie kan men zich ook wenden tot de voorzitter van BC Hoog Laag Gerard van het Erve 024 6842466.

Evenals de voorafgaande open kampioenswedstrijden van de gemeente Berg en Dal belooft ook deze vijfde aflevering een ontspannen en gezellige drive te worden.