Gemeente start adresonderzoeken

BERG EN DAL – In januari start de gemeente Berg en Dal met nieuwe adresonderzoeken.

De gemeente doet dat als ze denkt dat de adresgegevens van een inwoner(ster) niet kloppen. Bijvoorbeeld dat iemand niet woont op het adres dat bij de gemeente bekend is, of als zij denken dat er meer mensen op een adres wonen dan dat bij de gemeente bekend is.
De adresonderzoeken worden uitgevoerd door Bureau Legitiem, dat een legitimatiebewijs bij zich heeft waaruit blijkt dat men voor de gemeente Berg en Dal werkt. Men moet dit bewijs laten zien als de gecontroleerde daarom vraagt.

De gemeente Berg en Dal is verplicht een Basisregistratie Personen bij te houden waarin alle persoonsgegevens van de inwoners staan vermeld. Er zijn organisaties die gebruik maken van deze gegevens zoals de Sociale Verzekeringsbank. Belastingdienst, zorgverzekeraars, post.nl en de politie. De inwoners moeten dus echt wonen op het adres waar men is ingeschreven. Als adresgegevens niet kloppen kan er sprake zijn van fraude. Iemand kan bijvoorbeeld misbruik maken van een regeling of er kan sprake zijn van illegale kamerverhuur.