Lezing over de grensoverschrijdende geschiedenis

'Kekerdom in de Duffelt'

KEKERDOM - Verhalen van boeren uit Kekerdom en de Duffelt inspireerden Marlynn van Alphen tot haar bachelor scriptie aan de Radboud Universiteit. Hierin liet zij zien hoe deze Nederduitse grensregio zich ontwikkeld heeft.

In deze lezing in De Waard van Kekerdom zal Marlynn de opbouw en uitkomsten van haar onderzoek delen met geïnteresseerden. Ze zal een beeld schetsen van de geschiedenis van Kekerdom en de Duffelt vanaf circa 600 na Christus, met speciale aandacht voor de beide wereldoorlogen, handelsrelaties en het waterschap. Deze onderwerpen worden door de verhalen van boeren in en rondom Kekerdom gepersonaliseerd en geïllustreerd met tekeningen van haar eigen hand. Daarnaast worden ze door gesprekken die zij met enkele (oud)medewerkers van ARK en het meetstation Lobith-Bimmen voerde verder verduidelijkt. Zonder de hulp van al deze mensen zou dit onderzoek niet mogelijk zijn geweest.

Iedereen die zich voor de Duffelt interesseert is dan ook welkom. De originele scriptie (Duitstalig) zal ter inzage beschikbaar zijn en er is ook de mogelijkheid om in te tekenen voor een gekochte uitgave, die bij voldoende interesse gedrukt zal worden.

De lezing zal op 20 januari vanaf 13:00 uur plaatsvinden in De Waard van Kekerdom. De lezing is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Achteraf is er tijd om nog even met elkaar na te praten.