(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Omroep Berg en Dal huldigt drie vrijwilligers

GROESBEEK - Voorzitter Jan Verbeet van Omroep Berg en Dal heeft vrijdagavond tijdens een nieuwjaarsborrel in De Mallemolen niet onder stoelen en banken geschoven dat hij een blijde en opgeluchte voorzitter is.

De toekomst voor Omroep Berg en Dal is voor vijf jaar verzekerd dankzij de gemeenteraad van Berg en Dal, zo liet hij weten. Er is veel gebeurd binnen de omroep maar dankzij dat alle vrijwilligers de schouders eronder gezet hebben, is Omroep Berg en Dal in goed vaarwater terecht gekomen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. "Wij zijn er van, met en voor alle inwoners van de gemeente Berg en Dal en wij zullen ons gezicht ook in de polder meer laten zien", aldus Verbeet. Verbeet maakte van deze gelegenheid gebruik om maar liefst drie vrijwilliger(ster)s van het eerste uur in het zonnetje te zetten te weten, allereerst Vera Driessen.


"Vera jij bent mede dankzij jouw broer Hans al vroeg in aanraking gekomen met het radio gebeuren, dat begon al bij de ziekenomroep Garo op Dekkerswald waar jij je sporen als presentatrice al hebt verdiend. Ook bij Omroep Groesbeek en later Omroep Berg en Dal heb jij in de loop der jaren diverse programma's gepresenteerd . Ook in het programma Focus liet jij je stem duidelijk horen. Wij kunnen je voor alle programma's benaderen en krijgen nooit nul op ons rekest. Ook het notuleren van vergaderingen gaat jou goed af. Daarom hebben wij veel waardering voor jouw werkzaamheden bij Omroep Berg en Dal en hopen er nog lang gebruik van te kunnen maken aldus Verbeet."


Twan Vissers
"Twan jij hebt je ook al 25 jaar ingezet voor Omroep Berg en Dal. Jij staat binnen de omroep bekend als de man met die mooie presentatie stem. Wij als omroep waren je bijna kwijt geraakt als presentator van een landelijk sportprogramma, maar gelukkig voor ons is dat op het nippertje niet door gegaan en hebben wij jou kunnen behouden. Jij bent ook de kwartiermaker geweest van Omroep Berg en Dal waarvoor wij jou veel dank verschuldigd zijn", aldus Verbeet.


Herman de Bruin
Herman jij bent in de afgelopen 25 jaar altijd een trouwe medewerker geweest van de omroep. Jij bent jouw carrière gestart als dj in café De Post als Guus Geluk. Later ben jij presentator geworden bij Omroep Groesbeek en later Omroep Berg en Dal. Niets was voor jou te veel; jij was letterlijk voor elk programma of evenement inzetbaar. Wij hebben nooit vergeefs een beroep op jou gedaan. Daarvoor onze dank", aldus Verbeet die zijn dank vergezeld liet gaan aan de drie jubilarissen met een oorkonde en een fraai boeket bloemen.


Afscheid
Als laatste nam voorzitter Verbeet afscheid van Leny en Frans van Best die wegens gezondheidsredenen na 21 jaar afscheid moeten nemen van Omroep Berg en Dal. "Jullie hebben samen met veel verve het programma Focus Senior gepresenteerd, dank daarvoor", aldus Verbeet.