Hulpinstanties massaal

naar pannetje op vuur

GROESBEEK – Dinsdagavond is door zorgverleners van woonzorgcentrum De Meent aan De Meent in Groesbeek alarm geslagen omdat op een kamer van een bewoner de rookmelder afging, terwijl de deur van het appartement op slot zat.

De zorgverleners durfden niet alleen de kamer van de bewoner op en hebben de brandweer gealarmeerd, die vervolgens groot alarm hebben geslagen omdat ze niet wisten wat ze zouden aantreffen op de desbetreffende kamer. Zowel de brandweer van Groesbeek en Mook, alsmede de hoogwerker van Groesbeek gingen ter plaatse. Inmiddels was ook een ambulance gewaarschuwd. De brandweer opende de deur van het appartement met een moedersleutel en troffen in het keukentje een pannetje op het vuur aan waarvan de inhoud verkoold was. De bewoner lag op zijn slaapkamer te slapen met de deur dicht.

Toen de brandweer zijn slaapkamer betrad schrok de bejaarde bewoner; hij had niets geroken en gehoord. De bewoner is door het ambulance personeel nagekeken en constateerde dat de man niets had overgehouden aan het incident. De brandweer heeft de kamer geventileerd, de kamer alsmede de gang gecontroleerd op koolmonoxide, maar heeft niets aangetroffen. De schade is beperkt gebleven tot het pannetje en de onbekende inhoud daarvan.