Heidelandschap
Heidelandschap

Stichting Jacques van Mourik zoekt een voorzitter M/V

PLASMOLEN - Stichting Jacques van Mourik, al 25 jaar actief, beheert het erfgoed van de Plasmolense Kolonie uit het begin van de vorige eeuw. Zij exposeert, doet onderzoek naar achtergronden van schilderijen en kunstenaars die in deze kolonie actief waren en probeert ook in samenhang met dit verleden het werk van hedendaagse Plasmolense en Mookse kunstenaars te exposeren.

De stichting bestaat uit een twaalftal vrijwilligers, een kundige groep mensen die, in verscheidene werkgroepen verenigd, enthousiast meewerken om dit historisch erfgoed in goede staat te houden en te bewaren voor de gemeenschap. De stichting maakt onder andere gebruik van expositie en opslagruimte in het gemeentehuis van Mook.

De huidige voorzitter is per 1 januari 2019 reglementair afgetreden en stelt zich niet herbenoembaar. "Wij zijn daarom op zoek naar een opvolger m/v. Wij vragen betrokkenheid bij het erfgoed van de stichting, maar zeker ook bij de vrijwilligers die dit werk al jarenlang en met groot enthousiasme doen. U kunt de stichting op 06 24745806 bereiken, of door een mail te sturen naar info@stichtingjacquesvanmourik.nl. Een van de bestuursleden zal dan contact met u opnemen."